НСА започва срещу шампиона на Италия на Европейското по хокей на трева за мъже в Камчия

НСА започва срещу шампиона на Италия на Европейското по хокей на трева за мъже в Камчия

Победителите от последния сезон на първенството НСА стартират участието си на Европейското по хокей на трева в зала за мъже Сhallenge, дивизия 1 срещу шампионите на Италия ХК Бра. Турнирът ще се проведе от 12 до 14 февруари в спортната зала на СОК „Камчия“ – едно от най-модерните съоръжения в България. Организатор на проявата е клубът по хокей на Националната спортна академия „Васил Левски“ с подкрепата на Българска федерация по хокей на трева. За първи път клубен отбор при мъжете в България има привилегията да играе в Challenge I – първата дивизия в Challenge турнирите, организирани от Европейската федерация по хокей.

Първите два отбора в класирането на турнира ще дадат възможност на държавните шампиони за 2016 г. да играят в Trophy турнирите на федерацията през 2017 година. „ Класирането ни на такъв форум е изключително за хокея на трева в България. Шампионът от НСА ще премери сили с победителите от първенствата на Италия, Ирландия, Хърватия, Словакия и Финландия – държави, които традиционно са много силни в този спорт на национално ниво. Това е най-високото ниво на клубния хокей в зала и освен, че състава ни е добре подготвен, ще трябва да се представим и като отличен домакин. Организацията върви успешно и сме готови да посрещнем тимовете, които пристигат от сряда в Камчия”, заяви изп. директор на БФХокей на трева доц. Антонио Антонов.

По време на трите състезателни дни в многофункционалната спортна зала в „Камчия“ ще се проведат 20 срещи, а отборите ще играят по системата „всеки срещу всеки“. Началото и първият съдийски сигнал ще бъде даден на 12 февруари, петък, в 10,00 ч., като на терена ще излязат отборите на Дания и Ирландия. Първият мач на българския отбор ще бъде същия ден в 13,30 ч., когато ще играем срещу отбора на Бра,Италия. В 18,20 ч. тимът ни ще се срещне с шампиона на Уелс Кардиф.

Последният отбор в групата е Младост, Хърватия. „ Тренираме целенасочено за форума от няколко месеца и определено нямаме търпение да започнат мачовете. Всичко в нашия тим е наред, нямаме контузени, атмосферата е страхотна. Имаме шансове срещу съперниците и дано късмета да ни покрие, защото в някои от предишните турнири допускахме леки голове в последните минути. Целта ни е да завършим така, че да запазим мястото в елитната клубна дивизия, тоест да сме сред първите шест”,сподели капитанът на отбора Петър Кътовски.

На Европейското ще участват шампионите на 8 държави. Награждаването на победителите ще бъде в неделя, 14 февруари, от 14,15 ч. Всички мачове ще се проведат при свободен вход за зрители, а тази година Българската федерация по хокей в зала отбелязва 25 години от създаването си, а клуба по хокей на НСА празнува своя 20-годишен юбилей.

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply