Лимузината на Тръмп със запаси от кръв и устойчива на бомби

Колата на новия американски президент Доналд Тръмп за първи път ще се появи на публично място в деня на встъпването в длъжност на 20 януари.

Първият поглед на президентския автомобил „Кадилак уан“ (Cadillac One), известен и като „Звярът“ разкрива, че неговите функции ще бъдат много по-впечатляващи от тези, които са имали колите на неговите предшественици.

Снимките, които публикува сайтът „Аутоблог“ не разкриват много, защото автомобилът е оцветен с камуглажен цвят, за да се прикрият истинските характеристики.

Кадилакът ще бъде оборудван с оръжия, а вратата и прозорците на лимузината ще бъдат устойчиви на куршуми и химични и биологични атаки, съобщава „Дейли мейл“.

В президентската лимузина винаги ще се намират и бутилки с кръв, която отговаря на кръвната група на президента, и която може да се използва, ако се стигне до спешен случай.

Точните подробности не са обявени, но се спекулира, че лимузината ще бъде устойчива на взривни устройства.

Очаква се автомобилът да бъде въоръжен като военните превозни средства. Вратата ще бъде толкова тежка, така че президентът Доналд Тръмп няма да може да я отвори отвътре.

Лимузината събира седем души, а има и скрити резервоари с кислород, които ще снабдяват колата с чист въздух, в случай външния въздух да стане токсичен.

Be the first to comment

Leave a Reply