Фрапираща кражба на кола! Полицията – неадекватна. Хора я намериха чрез Фейсбук!

Автокрадците стават все по изобретателни. В студа и преспите те използват различни трикове и десетки шофьори вече останаха без автомобилите си.

При последния случай млада жена е потърсила помощ, за да излезе от натрупалите преспи. Действието се развива в района на столичния бул. „България”. Заради снега Гергана попада с автомобила си в капан. Не може да излезе от мястото, на което е паркирала.

„Няколко пъти се опитах да го извадя, но не успях. Малко след това се появиха двама младежи, които казаха, че ще ми помогнат. Първо бутаха отзад колата, а след това единият каза, че той ще я извади от преспите. След като успя, другият мъж се качи и тръгнаха към „Бояна”, разказа момичето.

Тя сподели, че в първия момент не се е усетила какво се случва. В автомобила са били телефонът и портфейлът на Гергана с всичките й документи. Следва обяснение в полицията и автомобилът е пуснат за издирване. Един от приятелите й публикува съобщение във Facebook, че се издирва открадната кола. Много хора са се опитали да помогнат и успяват – колата е намерена непокътната с ключове на таблото. Документите – също.

„Срещнахме автопатрул няколко часа, след като колата бе обявена за открадната и те нямаха информация, че това е направено, което ме разочарова. Задавам въпроса към полицията дали това им е механизмът за работа и дали това е адекватна реакция. Те не взеха отпечатъци, а закараха колата директно в Шесто районно управление. Не е ясно защо тя седи там и колко време ще бъде задържана. След като ние като обикновени граждани успяваме да решим проблема сами, значи механизмът, по който работят, не е много правилен”, разказва приятелят на Гергана.

Източник: Нова телевизия

 

Коментари

коментара