Непълнолетни с качулки пребиха и ограбиха наркодилър

Непълнолетни с качулки пребиха и ограбиха наркодилър

Непълнолетни момчета с качулки на главата са пребили и ограбили невръстен дилър на наркотици в Пловдив, за този случай разказа Петко Василев от Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Момчетата с качулки били пратени от свои приятел, който имал уговорка с дилъра, за да си закупи наркотици. С паролата „Айляк ли си”, двете момчета се разбрали за локацията на срещата. Вместо потенциалния купувач, на срещата отишли няколко момчета, дегизирани с маски и качулки, които пребили непълнолетния дилър и му взели стоката и парите.

През последната година борят на извършените престъпления от непълнолетни е 136, като в тях са участвали 140 деца. В 70 % от случаите става въпрос за кражби, след това са грабежите, умишлени телесни повреди, както и хулиганство. В  тази графа цифрите говорят за намаляване на извършените престъпления от непълнолетни.

Тревожни обаче са данните за броят на престъпленията извършени срещу деца и непълнолетни. Там броят им се увеличил и за последните 12 месеца 150 деца са станали жертва на престъпление или противообществена проява.

Източник: Пик

Коментари

коментара

Be the first to comment

Leave a Reply