Мария Габриел: Поставили сме си задачата, мановият мед да бъде защитено географско указание

Мария Габриел: Поставили сме си задачата, мановият мед да бъде защитено географско указание

Нещо, което сме си поставили като задача, е мановият мед да бъде защитено географско указание. Това каза пред журналисти в Бургас зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европейския парламент и ръководител на българската делегация в групата Мария Габриел, цитирана от Фокус.

„Това е нещо, което България трябва да отстоява, а за област Бургас това би било още по-голям символ”, допълни Габриел. По думите й, в тази насока в Плевен в четвъртък ще се организира национална конференция, в която заедно с чуждестранни гости ще се обсъдят опитите, които съществуват в другите страни, както и начина, по който там са организирани пчеларите. „Така в България ще можем да мислим за най-адекватната форма, която да им позволи чрез такова обединени по-силно да отстояват мястото си в цялото земеделие на Българи”, каза още евродепутатът.

Тя допълни, че проблемите на пчеларите в Бургаска област са проблеми на България и Европа.” Трябва да изтъкнем неуморния труд на пчеларите в Бургас. Тук е една от най-активната пчеларска общност в страната. Те са тези, които неуморно поставят на дневен ред въпроси в чисто организационен план за това пчеларите да се обединят,з а да могат по-силно да защитават мнението си. От друга страна показват ясно, че не чакат единствено и само някой по-висшестоящ да свърши работата на тяхно място. Те са тези, които организират изложения, фестивали”, каза още Мария Габриел. 

Източник: Пик

Be the first to comment

Leave a Reply