АЛЛА ПУГАЧОВА ПОДКРЕПИ УКРАЙНА: „Бог е търпелив, но всичко има своя предел“

Известната руска певица Алла Пугачова, която застана на страната на Украйна след началото на пълномащабната инвазия, коментира атаката на ракета по киевската болница „Охматдит“, съобщава УНИАН, цитирана от „Фокус“.

Русия извърши масирана атака срещу Украйна, при която бяха изстреляни 40 ракети към различни цели. Най-засегната беше болницата в столицата, където по време на обстрела имаше стотици болни деца.

Пугачова осъди действията на Руската федерация чрез публикация в Instagram. Тя сподели снимка на раненото дете от болницата, пострадало при нападението, като изрази подкрепата си за украинците и отново показа позицията си против войната.

В надписа към снимката Пугачова посочи, че руският президент Владимир Путин и неговите сътрудници са преминали всички допустими граници. „Бог е търпелив, но всичко има своя предел,“ отбеляза Алла Борисовна.

След началото на инвазията Пугачова и съпругът й, комикът Максим Галкин, открито критикуваха политиката на Кремъл. В резултат на проукраинската му позиция, Галкин беше включен в списъка на „чуждестранните агенти“.

Алла и Максим публично се противопоставиха на нападението срещу Украйна и призоваха колегите си в Русия да се присъединят към протеста. Двамата и децата им се преместиха в Израел, където живеят и до днес.