АПОКАЛИПТИЧНО ПРЕДСКАЗАНИЕ НА ВАНГА: Краят на човечеството започва през 2025 г.?

Излезе нова апокалиптична прогноза, свързана с предсказанията на Ванга.

Според предполагаемо предсказание на покойната българска мистичка и гадателка Баба Ванга, неизбежното падение и изчезване на човечеството ще започне през 2025 г., пише израелското издание Jerusalem Post. Ванга, известна още като Вангелия Пандева Гущерова, беше жена, прочута с предполагаемите си способности да предсказва бъдещето, въпреки че беше сляпа. Това ѝ спечели прозвището „Нострадамус на Балканите“.

Напоследък в интернет се разпространява едно от най-драматичните предсказания, приписвани на Ванга: буквалният край на света и на цялото човечество. Според различни източници, като „Дейли Стар“, WION и LADbible, краят на човечеството ще настъпи през 5079 г., като началото на този процес ще бъде през 2025 г.

Важно е да се отбележи, че тези твърдения са крайно съмнителни. Ванга наистина беше реална личност и около нея се събраха много последователи и легенди. Въпреки това, никой не е записал предсказанията ѝ, което прави невъзможно да се потвърди истинността на тези твърдения. Дори и да са истински, няма гаранция, че предсказанията ще се сбъднат.

Много от предсказанията, приписвани на Ванга, никога не са се сбъднали. През 2023 г. например, се твърдеше, че тя е предсказала, че Земята ще бъде опустошена от ядрено биологично оръжие и слънчева буря. Според други статии, Ванга твърдяла, че световният глад ще бъде преодолян до 2028 г., а през 2304 г. човечеството ще овладее пътуването във времето.