ЕТО КОЛКО ЩЕ ПРОДЪЛЖИ АДСКАТА ВЪЛНА В БЪЛГАРИЯ: Температурите минават НАД 40 ГРАДУСА, ето какво ни очаква в следващите дни

Горещата вълна в България продължава, като през следващите дни ще бъде още по-горещо. Температурите вече са около 30-40°C.

България ще бъде под влиянието на топлинен висок хребет от югозапад, а гореща въздушна маса ще пристига от север на Африка през цялото време .

В същото време под влиянието на антициклона се очаква ясно и стабилно, а небето почти напълно безоблачно.

Слънчево и тропически топло в България днес.

Слънчево и горещо ще е през седмицата и уикенда. Максималните температури в събота ще са между 36 и 40° и малко отгоре.

Според настоящите прогнози сегашната гореща вълна ще продължи през следващата седмица с температури над 35°C , като най-интензивна ще бъде от 15 до 20 юли.

Според днешната прогноза за времето съществено захлаждане с валежи не се очертава, а тази гореща гореща вълна се очаква поне до 20 юли.

Тъй като горещата вълна ще бъде придружена от много сухо време, с дефицит на валежи, се препоръчва изключително внимание да не се пали огън на открито , поради опасност от горски пожари и ниска растителност.

През следващите десет дни стойностите на UV индекса ще бъдат изключително високи , затова в периода от 10 до 16 часа не трябва да се излагате на слънце повече от 10 минути без подходяща защита.

Заради високите температури ще има опасност от топлинен и слънчев удар , така че трябва да следвате съветите на лекаря.