ТРИК ИЗПОЛЗВАН ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИ ПОЧИСТВАЩИ СРЕЩУ НЕПРИЯТНА МИРИЗМА: Край на застояла миризма, това неутрализира всичко

Миризмата е първото нещо, което човек усеща, когато влезе в къщата – било своята, било чужда, и това дори се разиграва на несъзнателно ниво. Ясно е, че неприятните миризми могат да развалят впечатлението дори от най-красиво декорирания апартамент. Особено трудно е да се справим с така наречената „мирис на старост“, т.е. застоялост, но все пак има метод, който дава резултат.

Това е прост метод, използван от професионални чистачи за освежаване на голямо разнообразие от пространства, от наети частни апартаменти до хотелски стаи. Определено си струва да опитате техния трик – струва малко, но може да доведе до добри резултати.

Алкохолният оцет има силата да неутрализира и най-упоритите неприятни миризми в дома.

Основното „оръжие“ за борба с неприятните миризми в апартамента е алкохолният оцет, който има невероятната способност да ги неутрализира, дори и най-упоритите.

Смесете две супени лъжици оцет с една чаша вода : това е съотношението, което е най-ефективно. С получената смес третирайте всички повърхности в дома – избършете мека мебел, завеси, килими, както и рафтове, маси и шкафове, прозорци и огледала с кърпа, напоена с този разтвор.

Накрая трябва да измиете пода с тази смес, като добавите три до пет супени лъжици оцет към водата, която сте приготвили за миене на пода. Не забравяйте да забършете ъглите на стаите и пространството зад и под мебелите.

Достатъчно е да почиствате къщата по този начин веднъж месечно – в къщата няма да има неприятни миризми. Оцетът се изпарява бързо, оставяйки усещане за свежест , докато естественият състав на продукта няма да навреди на здравето.

Ако не харесвате миризмата на оцет, можете да го замените с калиев перманганат; това е слаб химически разтвор, който може да ви помогне да почистите . В този случай обаче не бива да бършете мебели и светли тъкани, съветват специалистите.