Искат преиграване на мача с Германия

Фенове на германския национален отбор искат преиграване на мач от Евро 2024, научи сайта ни.

Причини за недоволството

Феновете на германския национален отбор настояват за преиграване на четвъртфиналния мач на Евро 2024 срещу Испания, загубен с 1:2 след продължения. Според Sky Sport Germany, в сайта Change.org се е появила петиция, автор на която е Ерик V. Той аргументира искането си с предполагаеми грешки на английския рефер Антъни Тейлър, които според него са повлияли на резултата на мача.

Текст на петицията

Петицията описва следните проблемни ситуации:

– В 106-ата минута не е отсъдена чиста дузпа срещу Испания, когато Марк Кукурея блокира възможност за гол с ръка, а реферът Антъни Тейлър продължава играта без намеса на ВАР.

– В 77-ата минута Начо е попречил на Никлас Фюлкруг да завърши центриране, принуждавайки го да падне и така попречил на атаката.

Авторът на петицията смята, че тези грешки са ключови и са променили хода на играта, затова настоява за преиграване на мача. До момента петицията е събрала над 350 хиляди подписа.

Реалностите

Въпреки това, тези усилия са напразни. Дори да бъдат признати грешките на рефера, в регламента на Евро 2024 няма предвидена възможност за преиграване на мач заради некачествено съдийство. Събирането на подписи няма да промени това.

  1. Следващи мачове

Националният отбор на Испания ще играе срещу Франция на полуфиналите на Европейското първенство. Мачът ще се проведе във вторник, 9 юли, в Мюнхен.