На морето дерат за паркинг

Цените за паркинг по българското Черноморие достигат нови висоти.

Не е изненадващо, че паркингите на морето са скъпи, но на някои места цените са достигнали нови висоти. Паркингът в курортите по българското Черноморие вече струва колкото нощувка в хотел на база ол инклузив.

Проверка на цените

Проверка на „Телеграф“ установи, че цените за паркиране в крайморските градове варират от 10 до 30 лева за нощувка на открито, в зависимост от курорта и възможностите за паркиране. За седмична ваканция, разходите за паркинг могат да достигнат между 70 и 210 лева, което е сравнимо с цената на нощувка на човек в хотел на база ол инклузив или три дни на квартира.

Допълнителни разходи

Когато се добавят дневните разходи за сянка и шезлонг на плажа, сметката става такава, че все едно сме платили ваканцията за още един човек, споделят туристи.

Цени по Северното Черноморие

Паркирането до плажа по Северното Черноморие тази година струва от лев на час до 30 лева за денонощие. Проблемът с паркирането във Варна става все по-тежък след разчертаването на града за „синя“ и „зелена зона“. В морската столица недостигът на паркинг места е над 5000, като най-засегнати са жителите на платените зони.

Тези високи цени за паркиране значително увеличават разходите за ваканция и създават допълнителни неудобства за туристите и жителите на крайморските градове.