Добра новина за пътуващите към Гърция и Банско

Шофьорите, пътуващи към Банско и Гърция, могат да се радват на ново облекчение на магистрала „Струма“. Допълнителна лента е открита, за да облекчи натоварения трафик в района.

Интензивен трафик и задръствания

Днес трафикът в посока Гърция беше изключително интензивен. Преминаването през граничния пункт „Кулата“ – „Промахон“ около обяд отнемаше около час, въпреки че всички гишета за обработка на документи работеха. Образува се опашка с дължина около два километра. Следобед трафикът в обратната посока към София също беше сериозен.

Проблеми и решения в района на Кресненското дефиле

Движението в района на Кресненското дефиле и в участъка от автомагистрала „Струма“ между Симитли и село Железница беше забавено. За да облекчи трафика, днес беше пусната в движение допълнителната лента край Симитли. Тя е с дължина 600 метра и ще поеме трафика от Банско и Добринище в посока София.

Летни задръствания и очаквани подобрения

През летните месеци, участъкът между Симитли и Благоевград е особено натоварен поради сливането на трафика от Гърция с този от планинските курорти. Това често води до образуване на задръствания. Новата отсечка се очаква да предотврати тези проблеми и да подобри движението в района.