ДПС може да го направи

Джейхан Ибрямов, зам.-председател на ДПС, изключен от парламентарната група, смята, че ако се възстанови диалогът между политиците, е възможно правителство с втория мандат. Ибрямов отбеляза в интервю за БНТ, че 17 депутати от ДПС, които гласуваха срещу кабинета „Желязков”, обсъждали бъдещето с почетния председател Ахмед Доган. Възможно е правителство и с третия мандат, ако вторият не успее.

Ибрямов не потвърди или отрече дали Джевдет Чакъров може да получи втория мандат и предложи правителство на Желязков. Решението за мандата зависи от ДПС, но според Ибрямов е важно да има диалог за бъдещето на страната.

Той отрече в проектокабинета „Желязков” да има лица, свързани с ДПС. Според него мандатът е свързан с бъдещето на страната, а не с вътрешнопартийните проблеми. В разговор с Доган обсъдили вътрешните проблеми, като акцентът бил върху „едноличните решения”.

Ибрямов подчерта, че в ДПС има напрежение, но не война. Партията е монолитна и обсъжда различни тези. Очаква се Ахмед Доган скоро да излезе със свое становище, следейки както вътрешнопартийния, така и вътрешнополитическия живот.