Соня Колтуклиева предложи на Николай Марков

Топ журналистката Соня Колтуклиева опита да събере на честен дебат двамата довчерашни съмишленици от „Величие“ – Николай Марков и Ивелин Михайлов. Въпреки усилията й, диалогът се оказа невъзможен.

Инициатива за дебат

Вчера, в 17:52 часа, Колтуклиева изпрати следното съобщение на двамата:

„Здравей, г-н Марков, Здравей, г-н Михайлов, Каня ви и двамата в студиото на ПИК телевизия за откровен разговор, в който да изясните противоречията си. Това, според мен, е мъжкарското поведение. Предлагам да сторим това в понеделник или вторник. Очаквам с нетърпение вашите отговори. Поздрави, Соня Колтуклиева.“

Отговорът на Ивелин Михайлов

Днес, в 10:09 часа, Ивелин Михайлов отговори положително и предложи дебатът да се проведе в сряда. Колтуклиева се свърза с него, след като не успя да се свърже с Николай Марков по телефона в 10:08 часа.

Отказът на Николай Марков

В 11:03 часа Колтуклиева получи следния отговор от Николай Марков:

„Уважаема госпожо Колтуклиева, в цивилизования и демократичен свят дебатите се водят между политици. Не се провеждат дебати между политик и обикновен избирател. Как си представяте дебат между уважавания г-н Пеевски и жител на село Муртинци? Или между г-н Борисов и неговия избирател Мунчо от село Горно Уйно? Живеем в европейска и демократична страна, а не в балкански лаладжийски курник. Границите в обществените отношения трябва да се устояват. Моята воля е да не допусна агресивната посредственост да победи.“

Разочарованието на Колтуклиева

Колтуклиева изрази разочарование от липсата на съгласие за дебат и подчерта, че ще продължи да търси начини за помирение между двамата, защото вярва в силата на открития диалог.