Кирил Петков се хвали с повече преференции от Бойко Борисов, ГЕРБ избухва

Съпредседателят на ПП Кирил Петков използва дебатите преди гласуването на кабинета „Желязков“ като платформа за самохвалство, заявявайки, че в София е получил повече преференции от Бойко Борисов. Това изказване дойде в отговор на призива на Борисов за прекратяване на дебатите и нови избори, както и за извинение към народа. Петков призна, че партията му не е успяла да постигне желаните реформи по време на предишния си мандат, като подчерта важността на антикорупционните и проевропейските политики. Това изказване предизвика силни реакции от страна на ГЕРБ, особено от Георг Георгиев, който реагира най-остро.

Кирил Петков изрази самочувствие от по-големия брой преференции в София в сравнение с Борисов, подчертавайки, че това е знак за подкрепата, която има от софиянци.

Петков призна пропуските на партията си, извинявайки се за неуспеха им да постигнат реформи в съдебната система и сигурността по време на предишния мандат. Той обеща да се фокусира върху антикорупционни и проевропейски политики, без компромиси.

Изказването на Петков предизвика остра реакция от парламентарната група на ГЕРБ. Най-силна беше реакцията на Георг Георгиев, който изрази яростта си от изказването на Петков.