Прогноза за цените на биткойн, тъй като данните за работните места в САЩ се увеличават – как ще реагира криптовалутата?

Биткойн (BTC) започна седмицата на висока нота, като скочи над $63 335 и достигна връх в рамките на деня от $63 697. Този възходящ импулс, отразен в значителните печалби на общия крипто пазар, се дължи на множество фактори.

Залозите за септемврийско намаляване на лихвения процент от Фед отслабиха щатския долар, като косвено подкрепиха биткойн. Освен това, предстоящото изплащане на биткойн от $9 милиарда от Маунт Гокс и новият регламент на ЕС за MiCA допълнително повишиха доверието на пазара.

Отслабването на долара стимулира биткойните, тъй като очакванията за намаляване на лихвените проценти от Фед нарастват

Скорошният спад на щатския долар, подхранван от умерената инфлация и очакванията за намаляване на лихвения процент от Фед, осигури значителен тласък на биткойн.

Ключови фактори:

  • По-ниска инфлация: Ценовият индекс на личните потребителски разходи (PCE) за май се забави до 2,6%, най-ниският му годишен темп от март 2021 г.
  • Очаквания за намаляване на лихвените проценти от Фед: Пазарите залагат на намаления на лихвените проценти през септември и декември.
  • Слаб долар: Доларът спадна рязко от скорошния си връх, правейки биткойн по-привлекателен за инвеститорите.

Това сливане на фактори създаде благоприятна среда за биткойн, тъй като инвеститорите търсят алтернативни активи в лицето на потенциално по-ниски лихвени проценти. По-специално отслабването на долара прави биткойн по-привлекателна инвестиция, тъй като не е обвързан с нито една национална валута.

Ситуацията обаче остава променлива и всякакви промени в икономическите показатели или политиката на Фед могат значително да повлияят на бъдещата траектория на биткойн. Инвеститорите се съветват да следят отблизо развитието и да бъдат внимателни на един нестабилен пазар.

Къде ще отиде цената

Ако Биткойн пробие под точката на въртене от $63 555, мечият наклон може да се засили, потенциално водещ до по-нататъшни спадове към нивата на подкрепа при $62 650, $61 830 и $60 650.

Обратно, ако биткойн успее да пробие над нивото на съпротива от $63 555, това може да предизвика повишен натиск при купуване и да тласне цената към нивата на съпротива от $64 470, $65 360 и $66 170.

Търговците се съветват да наблюдават отблизо движението на цените около тези ключови нива за потенциални възможности за търговия.