ПРЕВРАТ В ДПС: Личната секретарка на Ахмед Доган, Биршен Ибрямова, освободена след 30 години служба – Делян Пеевски заявява ново начало за партията, други ключови фигури също отстранени, свързани скандали разтърсват ДПС

Биршен Ибрямова

Нова жертва на чистката в ДПС е личната секретарка на почетния председател Ахмед Доган, Биршен Ибрямова, която е освободена от Централата на партията. Тази информация се появи във Фейсбук групата „Аз подкрепям Ахмед Доган“, но все още не е потвърдена официално от ДПС. Ибрямова е потвърдила пред „Сега“, че е била освободена преди два дни. Тя е заемала позицията в продължение на 30 години. Членове на групата искат обяснение от новото ръководство за тези промени.

Становище на Делян Пеевски

Делян Пеевски, съпредседател на ДПС, коментира рокадите в партията, заявявайки, че новото начало за ДПС е факт и че който не го разбира, остава в миналото. Той подчерта, че за партията най-важен е гласът на хората и волята на структурите, доказано на изборите.

Други ключови рокади

Чистката в ДПС продължава с изненадващата оставка на Филиз Хюсменова като депутат и изключването на Айсел Руфад от парламентарната група. Също така, областният съвет на партията в Пловдив свали доверието си от знаковия депутат Рамадан Аталай.

Свързани скандали

В ДПС тече и друг скандал, свързан с бившия лидер на ДПС – Варна, Сали Табаков и тъста му, арестувани заради умишлено сключена неизгодна сделка за коли на МОН. Обиските при тях разкриха над 3,5 милиона лева кеш и златни монети. Има предположения, че изключването на Руфад от групата е свързано с този скандал.