Америка започва строителството на мега-небостъргач с „НЕОГРАНИЧЕНА“ височина

Легендарна кула се стреми към звездите в изненадващо непретенциозния щат Оклахома, научи сайта ни.

В ранните етапи на планиране, огромният проект предвиждаше кулата да достигне 533 метра – само на 8 метра под One World Trade Center.

Но Градският съвет на Оклахома наскоро даде зелена светлина небостъргачът да бъде построен на „неограничена“ височина.

Членът на съвета Ники Найс каза преди гласуването на мащабния проект миналата седмица: „Хората често ме питаха какво мисля за това развитие? Искам да кажа, небето е границата, без игра на думи.

AO Architects, които работят по проекта заедно с Matteson Capital, обявиха, че строителството е планирано да започне през есента. Говорител на AO каза пред People: „AO и Matteson Capital с нетърпение очакват началото на строителството на първите сгради тази есен и последващата първа копка на Legends Tower, която се очаква да бъде най-високата сграда в САЩ.

Но въпреки липсата на ограничения във височината, разработчиците нямат намерение да прекаляват. Легендарната кула е планирана да се издигне над обикновено невзрачния силует на Оклахома Сити на 581 метра, обхващайки 126 етажа.

Брус Грийнфийлд, партньор в студиото, каза на Dezeen: „Ще го видите от целия град. Не искахме да е лудо или натруфено. Ние просто искахме хубава изящна извивка на сградите и подчертан връх.“

Огромната височина ще постави Легендарната кула на пиедестал като най-големия небостъргач в САЩ и ще отдаде почит на родния си щат. „Символичната височина е в чест на годината, в която Оклахома беше приета за 46-ия щат на Съединените щати“, се казва в изявление на Matteson Capital.

Грандиозната структура е част от комплекса Boardwalk at Bricktown, който също се състои от три други кули – всяка с височина около 105 метра.

Проектът на стойност 1 милиард долара ще се простира на огромна площ от два милиона квадратни метра и ще включва 1776 жилищни единици, два луксозни хотела Hyatt и 10 220 квадратни метра места за развлечения, магазини и заведения за хранене.

Върхът на кулата ще предлага спираща дъха гледка към целия град от ресторант и бар. Ще бъде инсталирана и наблюдателна площадка.

Когато бъде завършена, The Legends Tower ще стане шестата най-висока сграда в света.