ЗАПЛАХА НА НАЙ-ВИСОКО НИВО: Искат да убият Бойко Борисов заради Украйна

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов говори пред журналисти по горещи теми в кулоарите на НС.

„ГЕРБ ще предложи правителство на малцинството. Червени линии има от всички партии. Какво не ви е ясно, какво има да преговаряме“, отсече той.

„Това правителство ще бъде изцяло на ГЕРБ. Това искат нашите избиратели и затова имаме над 11% пред другите. Всякакви други алтернативи не се приемат – да гласуват за нас, а да получат Денков… Не искам подкрепа, ако не е партия, ако не е група. Знам какво ще кажете, че някой е пазарувал, стотинка няма да се даде за подобно нещо. Тези, които спускат опорките, да си носят отговорност. Това е 100% лъжа, никой от ГЕРБ не е говорил депутати да напускат групата си“, заяви лидерът на ГЕРБ.

„В две медии, уж диаметрално противоположни, излезе поредната голяма лъжа. Огромна лъжа, което ме притесни. Преди около седмица хората, които се занимават с моята охрана, ме информираха, че има много сериозен сигнал от една от най-влиятелните служба в света за най-висока степен за заплаха. Предполагам колегите от ДАНС МВР и НСО са взели мерки. Кое ме притесни? Че в две диаметрално противоположни медии излезе, че заплахата е от Делян Пеевски. Всичко друго бях чувал за Пеевски, но това ми дойде в повече и ме притесни“, сподели Борисов.

„Когато Алексей Петров се зае да си направи сглобка, той успя. Сега това би било с един куршум, два заека. С това, което сте написали, че Пеевски, след като сме се скарали, едва ли не е заподозрян“, продължи той.

На въпрос дали са се карали, Борисов каза: „След като се разделихме в парламента, всеки си отиде в партията, при избирателите, не сме се чували и не сме говорили през този месец. ГЕРБ и ДПС са противоположни партии, няма да ни пришиете един към друг. Много ме вбесихте, такива спекулации са в тези две медии. Вината, ако има такова нещо, касае само Украйна. И това идва от една от най-могъщите служби“, разкри Борисов.

„Вашето обикаляне около оградата ми страшно депресира детето и внуците ми“, добави лидерът на ГЕРБ.

„Няма да се плашим, няма да променяме курса си, но тази служба, която ни информира, ни казва да внимаваме. С колегите Пеевски и Петков имаме много разбирания и различия“, обясни Борисов.

„Бях ясен при президента и всички се готвим за избори, защото няма откъде да дойдат тези 6 човека. Освен ако не се направи нарочно, за да ни сочат с пръст“, коментира той вероятността кабинетът му да мине.

„Няма никаква договорка с ДПС. Това са спекулации. В смесените райони нашата битка е с ДПС, а тук на жълтите павета ви е изгодно да говорите така. Ще предложа правителство на отговорността и ако излязат ППДБ и кажат, че го подкрепят, тогава ще избегнем изборите. Но ми трябва партия, а не няколко човека, за които говорите, че ще се дават 1,5, може и до 100 милиона да стигнат. Не съм като Кирил Петков, не викам никой в лаборатория, в апартаменти и не пазарувам депутати“, отсече той.

„Хубавото е, че Брендо е жив и ще каже как е дошъл. И тези спекулации…“, каза Борисов по повод завръщането на Брендо у нас.

„Ще се научите, че Бойко Борисов излиза да говори, когато има повод. Първото, което коментирам, ще е изказването, че „Възраждане“ говори с ППДБ. Те сега се отричат, но не им вярвайте. Във Варна и Пазарджик, отрекоха ли се“, завърши лидерът на ГЕРБ.