Близък човек разкри: Животът на Майкъл Джексън беше затвор

Китаристката Дженифър Батън, която споделяше сцената с Майкъл Джексън в продължение на десетилетие, разкри, че животът на легендарния поп певец е бил като затвор поради неговата огромна слава.

#### Болката на славата

– Батън, която свири на трите световни турнета на Джексън между 1987 и 1997 г., разказва, че животът му е бил изпълнен с болка, въпреки огромното състояние и верните му фенове.
– Тя е избрана сред повече от 100 китаристи, които искаха да свирят в групата на Джексън.
– На 15-ата годишнина от смъртта му, Батън споделя пред The Sun, че славата е донесла на Джексън множество трудности и ограничения.

#### Ограничената свобода

– Дженифър Батън споделя, че Джексън не е могъл да отиде в книжарница или на кино без шестима охранители.
– Тя описва живота му като „50% слава и 50% болка“ и го нарича „творческо торнадо“.

#### Славата и контроверзиите

– Джаксън прекара четири десетилетия под светлините на прожекторите, спечели 13 Грами, шест награди Brit, пет музикални награди Billboard и Златен глобус, както и продаде 500 милиона записи.
– През 1993 г. той бе обвинен в сексуално насилие над дете, но случаят бе уреден извън граждански съд. През 2005 г. отново бе съден за подобни обвинения, но ФБР не намери доказателства и Джаксън бе оправдан.

#### Последните дни

– През март 2009 г. Джаксън обяви завръщането си на сцената след десетгодишно отсъствие.
– По-малко от три седмици преди планираните му 50 концерта в лондонския O2, Джаксън почина от свръхдоза.
– Батън разказва, че първоначално не повярвала на новината за смъртта му, но след като разбрала, изпитала огромна тъга за децата му.

#### Човекът зад легендата

– Батън описва Джаксън като „много лъчезарен“ и „супер приятелски настроен“ човек.
– Тя споменава, че се запознала с него след месец на репетиции и той веднага започнал да танцува, когато бил доволен от това, което чува.
– Спомня си, че той затвори Дисниленд в Токио, за да се забавлява с екипа си, и че първото й истинско признание от него дошло, когато той я похвалил за нейното соло в „Beat It“.