Доктор предупреждава: Любима напитка на перничани ЗАСТРАШАВА ЖИВОТА, никога не трябва да я пиете през ЛЯТОТО, води до колапс

Когато температурата е висока, обикновено имаме намален апетит, а диетолозите твърдят, че доматите са идеалната храна в тропически условия.

Лекарите съветват , че е важно да се избягват и солените храни и особено така любимите на перничаните алкохолни напитки. Алкохолът разширява кръвоносните съдове. Чрез разширяване на кръвоносните съдове температурата на тялото се повишава по-бързо, което ще ни накара да се почувстваме още по-горещи. Може да настъпи и дехидратация.

“ Колкото по-висока е температурата на въздуха, толкова по-опасно е да се пие алкохол, защото причинява дехидратация, т.е. изхвърляне на течности от тялото. Дехидратацията може да причини нежелани ефекти като главоболие и мускулни крампи, но също така може да причини сериозни здравословни проблеми като като топлинен удар. Пийте много течности, старайте се да не сте на пряка слънчева светлина, разхождайте се рано сутрин и късно вечер“, твърди доктор Ана Иванова и добавя, че някои лекарства могат да причинят подуване, ако се приемат в горещо време.

Диетолозите съветват да се внимава с приема на кофеин и газирани напитки . Те посочват, че в жегите може да се пие кафе и чай, но умерено, с достатъчен прием на вода.