ПОЛИТИЧЕСКА БУРЯ: Денков обяви, че ПП-ДБ остават настрана и настоява ГЕРБ и ДПС да изпълнят мандатите за съставяне на правителство, критикувайки техния подход

С отредения ни вот от избирателите ние изпълнихме ангажимента си към гражданите по отношение на реализиране на политиките. Първата и втората политическа сила през цялото време работиха заедно – и когато свалиха редовното правителство, и когато критикуваха без основание. Те трябва да поемат своята отговорност и да изпълнят тези мандати. Това заяви Николай Денков от парламентарната група на ПП-ДБ в началото на консултациите при президента Румен Радев за съставяне на правителство, предаде „Фокус“.

„И двата пъти правителствата бяха събаряни с твърдение, че няма проблем с приоритетите, но че ГЕРБ и ДПС могат да се справят по-добре“, каза още Денков.

„Сравнително лесно е да се свали едно правителство, но сравнително трудно е да се направи ново. Ние успяхме на два пъти да направим правителство. Ние сме единствената политическа сила, която за тези три години на два пъти успяхме да направим“, категоричен бе той.