ПЛАНЪТ РАДЕВ: Президентът Румен Радев и неговият екип зад плана за разширяване на правомощията му чрез прекрояване на демократичната рамка в България, целейки създаване на президентска република като Франция, Турция, или Русия; ако ГЕРБ не успее да сформира правителство и третият мандат отиде при „Има такъв народ“, планът ще бъде задействан; ДПС печели най-много от този сценарий, тъй като твърдо контролира президентските избори – така цялата власт ще бъде в техни ръце завинаги

България отново е изправена пред политическа криза. Дотук няма новина – свикнахме!

Основните политически играчи – втръсналите политически фигури от последното десетилетие, пак изпадат в позната ни патова ситуация, в която уж никой не поема отговорността за управлението на държавата, но това не е съвсем естествено и съвсем не е без користно.

В дъното на нещата стои „Планът Радев“.

Планът Радев е проект на президента и хората около него, който цели прекрояване на демократичната рамка в страната и идването еднолично на власт на президент с разширени правомощия.

Това трябва да стане през счупване на досегашния демократичен процес като ялов. Задачата вече е почти изпълнена. Хората в България не гласуват – до урните ходят едва една трета от българите. Партиите са скарани една с друга и изход не се вижда.

В същото време, политическите конструктори са програмирали процесите много точно.

Какво се свърши и какво предстои от планът Радев?

Планът Радев на половина вече е реализиран – хората са отвратени от политиците, не гласуват, коалициите са неприложими, а анализатори позиционират президента Радев като спасител. Не е случайно.

Остава да се случи следното:

Ако ГЕРБ – водещата политическа сила в България не успее да сформира правителство в първия мандат, а Румен Радев даде третия мандат на „Има такъв народ“ – Планът Радев е отключен и задействан. Ако ГЕРБ успеят да направят правителство, Планът ще се отключи след година-две, когато наближава края на президентския мандат на Румен Радев.

Какво трябва да направят ИТН, ако президента им даде мандат?

Те трябва да се опитат да поставят темата за Велико Народно събрание отново. Да убедят гражданите, че тази политическа система е изхабена и държавата трябва да се поеме от силна фигура, която да я издърпа напред. Те ще дадат световни фигури за положителни примери.

Идеята е да се направи президентска държава, като Франция на Макрон, Турция на Ердоган, Сърбия на Вучич, Унгария на Орбан или Русия на Путин.

„Има такъв народ“ не могат да направят нищо положително за държавата. Това се доказа, когато те получиха най-голям вот и бяха първа политическа сила. Но „Има такъв народ“ имат невероятна суперсила – Слави Трифонов е много разрушителен. Той може да счупи досегашния политически модел и да постеля червения килим на президента Румен Радев.

Кой е големият печеливш от Планът Радев?

Най-много от Планът Радев печели обаче турската партия ДПС – Движение за права и свободи. Защо? Защото откакто има демократични избори у нас, след падането на комунизма, именно ДПС решава кой ще бъде президент на България. С техните твърди гласове на балотажа, именно ДПС е ключов фактор в президентския балотаж.

Представете си сега президентска република с президент, който има огромна власт. Кой ще решава кой да бъде той ? ДПС. Кой ще го смени, ако не слуша? ДПС. Затова политически фигури на Движението могат да приказват всичко от малкия екран, но истината е съвсем категорична – те най-много печелят от това България да се превърне в президентска република. Тогава цялата власт попада в техните ръце. Завинаги.

Именно това може да им даде Планът Радев. И президента знае това, но няма нищо против. Той е готов да даде страната ни в тази зависимост, само и само да уреди собственото си кресло.