Диетолог откри най-лесния начин за сваляне на мазнините по корема чрез комбинация от здравословно хранене и спорт, препоръчвайки намаляване на порциите, избягване на алкохол, приоритет на зеленчуците, намаляване на соковете, периодично гладуване и отказ от вредни закуски, като съветва също бавно дишане преди хранене за по-голямо удовлетворение и контрол над апетита, подчертавайки значението на фибрите, лимон, оцет и зехтин за оптимални резултати и здравословен начин на живот!

Мастните натрупвания около талията могат да бъдат индикатор за наличието на висцерална мазнина, която е много опасна за здравето. Тя се намира дълбоко в коремната кухина, около жизненоважни органи като черния дроб , панкреаса и червата, и се свързва с по-висок риск от развитие на сърдечни заболявания, чернодробни заболявания, диабет тип 2 и някои видове рак.

Можете да намалите мазнините по корема много лесно, ако спортувате повече и се храните здравословно, съветва диетологът Теми Лакатос Шамес.

1. Намалете порциите

За да сте доволни от талията си, първо трябва да намалите порцията . Това може да звучи като тривиален съвет, но прави голяма разлика във вашата диета.

Повечето хора пълнят чинията си докрай, без значение колко голяма е чинията. Ако просто ядете от по-малки чинии, ще се почувствате психически удовлетворени, сякаш сте видели пълна чиния, и по този начин можете да спестите няколкостотин калории на хранене,“ казва известен американски диетолог.

2. Без алкохол три недели в месеца

Калориите, които приемате с алкохолни напитки, могат да се натрупат много бързо, особено когато става въпрос за сладки коктейли.

Повечето хора не осъзнават, че алкохолът стимулира апетита. Калориите, които приемаме чрез коктейлите, наистина могат да утежнят талията ни“, казва Шемас.

3. Направете зеленчуците приоритет

Това е умен навик, защото фибрите в зеленчуците ще ви помогнат да се почувствате сити, без да приемате допълнителни калории.

Диетолозите предлагат да овкусим салатата с лимон или оцет, а има и зехтин, който е много полезен.

4. Намалете приема на сок

Точно както алкохолните напитки могат да провалят усилията ви за отслабване, така могат и газираните напитки и напитките с високо съдържание на захар. Добавената захар присъства в много сокове, така че вместо това изберете вода или пресовани сокове.

5. Периодично гладуване

Ако не сте опитвали периодично гладуване преди, може би сега е подходящият момент да го опитате.

Често срещан метод на периодично гладуване е да разпределите храненията в продължение на осем часа и след това да не ядете през следващите 16 часа.

6. Вредни закуски

Време е да се откажете от сладкото, сладоледа или поне да ги намалите. Тези нездравословни закуски допълнително повишават апетита ви.

Избирайте по-малко хрупкави закуски, като ядки и плодове с ниско съдържание на захар.“

7. Дишайте бавно преди хранене

Преди хранене отделете време за 10 леки, дълбоки вдишвания.

„Това ще ви помогне да забавите темпото, така че няма да ядете толкова бързо. Необходими са 20 минути на мозъка, за да получи сигнал, че сте сити. Освен това, когато сте спокойни, можете да бъдете по-рационални по отношение на храната ядете и е по-малко вероятно да ядете емоционално.“ „; Теми ще посочи.