Лена Бориславова разкрива: Възможно експертно правителство при тайна сделка между Борисов, Трифонов и Пеевски, критикува ИТН и влиянието на „Величие“, ПП-ДБ ще остане в опозиция ако мандатът бъде даден на ИТН, споделя трудностите при преговори с Пеевски и ДПС

Лена Бориславова

Лена Бориславова, депутат от „Продължаваме промяната“, направи няколко важни изказвания пред БНР относно политическата ситуация в България. Ето какво смята Лена: 

Ако Бойко Борисов, Слави Трифонов и Делян Пеевски се спазарят, ще има експертно правителство. Това заяви Лена Бориславова, депутат от „Продължаваме промяната“, пред БНР.

По думите ѝ, е нормално Борисов да е тъжен, понеже от едната страна е изнудван от Слави Трифонов, в лицето на Тошко Йорданов, а от другата страна – от Делян Пеевски.

ПП-ДБ няма да подкрепи нито първия, нито втория, нито третия мандат, ако той бъде даден на ИТН, както се очертава, каза още Бориславова.

Коалицията ще остане в опозиция.

Тя коментира вчерашното изказване на Ивелин Михайлов, свързан с партията „Величие“, относно изключването на 5 или 6 души заради гласуване с ГЕРБ и ДПС. Бориславова посочи, че не са гласували 5-6 души, а цялата партия. За нея е подозрително, понеже с тези 6 души се получава мнозинство от 121 гласа и възможност за съставяне на правителство.

Лена Бориславова посочи, че не може повече да анализира „Величие“, защото няма достатъчно информация.

Запитана дали ще приемат третия мандат, ако той бъде даден на ПП-ДБ, тя каза, че избирателите ги искат в опозиция.

Относно ниските резултати на последните избори, Бориславова обясни, че следващата седмица ще има Национален събор на партията за анализ на резултатите.

Коментира изказването на Радан Кънев, че той не вижда бъдеще за ПП-ДБ в сегашния вид на коалицията. Лена Бориславова подчерта, че не е моментът да се критикува от телевизията, но всичко ще бъде обсъдено. Тя би дала „глътка свеж въздух“ на ДБ, за да си решат вътрешнопартийните проблеми.

Относно разпределението на листите, Лена Бориславова уточни, че видни лица от ПП също не са успели да се наредят в челните места.

Бориславова каза, че вече ще слушат избирателите си и няма да се поставят в ситуация, в която избирателите не могат да разберат какво прави ПП.

За коалиционното управление с ГЕРБ, Бориславова коментира, че ѝ на нея ѝ е било неприятно да преговаря с Делян Пеевски и ДПС, така както е било неприятно на избирателите.