Как да се уверите, че някой е искрено влюбен във вас?

Има една поговорка, че само гладът и любовта не могат да бъдат скрити. За да разберете, че някой ви харесва, не са необходими думи. Жестовете му ще покажат, че има чувства или дори любов . Бившият специален агент на ФБР Джак Шафър написа книга, в която се говори за всички „тайни“ комуникационни трикове, които ни позволяват да станем привлекателни за другите хора. И така, как улавяте невидимите сигнали на обич? Скоро всичко ще ви се изясни.

1. Разширени зеници

Разширените зеници показват повишен интерес. Ако зениците на човек неволно се разширяват, когато се срещате, това означава, че той наистина, наистина ви харесва. Разбира се, понякога не е толкова лесно да го забележите, но ако се научите да улавяте този невербален сигнал, ще бъдете приятно изненадани от способността си да виждате интерес там, където не сте го виждали преди. Също така е необходимо да се има предвид, че е много по-лесно да се видят разширени зеници при хора със светли очи, отколкото при хора с тъмни очи. Кралица Клеопатра използвала билкови тинктури, за да разшири изкуствено зениците си и да изглежда по-чувствена.

2. Контакт с очите

По правило хората обичат да гледат в очите хората, които харесват. Контактът с очите винаги е бил считан за един от най-добрите невербални сигнали и ни позволява да покажем, че сме приятелски настроени и не сме агресивни. Ако човекът ви погледне за не повече от секунда, след това се усмихне леко и погледне настрани, тогава можете да сте сигурни, че човекът ви е харесал. В противен случай дългият и напрегнат поглед обикновено се тълкува като признак на агресия, ако говорим за внимателно наблюдение на непознат. В края на краищата, понякога дългите погледи говорят за неистовата сила на чувствата: например влюбените могат непрекъснато да се гледат в очите много дълго време.

3. Наклон на главата

Проучванията многократно показват следното: ако човек накланя главата си наляво или надясно по време на разговор, това е знак, че събеседникът му изглежда привлекателен. Освен това, когато харесваме някого, ние инстинктивно накланяме глава към него. Защо поклонът на главата се смята за почти „свещен“ жест? Много е просто: с накланяне на главата отваряме сънните артерии, които се намират отстрани на врата ни. А каротидната артерия е един от най-важните канали на сърдечно-съдовата система. Ако сънната артерия бъде прерязана дори за няколко минути, човекът умира – затова оголването на сънната артерия се счита за признак на привързаност. Така че бъдете сигурни, че ако другият човек наклони глава, значи ви харесва.

4. Повдигнати вежди

Ако стоите неподвижно достатъчно дълго, например докато чакате някого на летище или гара, и наблюдавате онези хора, които се срещат с любимите си след раздяла, ще видите нещо интересно. Когато двама души, които са емоционално свързани, се видят , те автоматично повдигат вежди за кратко. Този жест продължава само една шеста от секундата и въпреки това представлява факт. Лекото повдигане на вежда е индикация, че човек ви харесва.

5. Усмивката

И, разбира се, няма как да не споменем усмивката – международният символ на симпатия. Но има едно „но“. Как да разпознаем дали усмивката е фалшива или истинска? Много просто. Искрената усмивка се характеризира с повдигнати ъгли на устните, движение на скулите нагоре и бръчки около очите. Ако скулите почти не се движат и бръчките не се появяват, тогава най-вероятно усмивката също не е искрена.

Коментари

коментара