Тези 3 симптома на рак се появяват сутрин

Според Cancer Research UK има 3 симптома на рак, които се появяват сутрин. Това са: умора, гадене и главоболие.

Както се посочва в това проучване, „умората е много често срещана при хора, страдащи от рак и често може да бъде най-трудният симптом„.

Много хора казват, че това е най-опустошителният страничен ефект от всички симптоми на тази лоша болест. А свързаната с рака умора може да засегне човек по много начини, както физически, емоционално, така и психически “, каза Cancer Research UK.

Според учените умората при рак най-често е резултат от това, че раковите клетки изчерпват запасите от хранителни вещества в организма, за да растат и напредват.

Проучванията показват, че умората може да бъде по-изразена при рак на кръвта , тъй като тези заболявания произхождат от костния мозък. Костният мозък е жизненоважен определящ фактор за тежестта на рака, тъй като той е отговорен за производството на червени кръвни клетки, които пренасят кислород до различни части на тялото. Въпреки това, въпреки че умората може да е по-изразена при рак на кръвта, тя е често срещано заболяване при всички видове тумори.

Гаденето, като симптом на рак, е характерно за мозъчни тумори , тумори на черния дроб и стомашно-чревни тумори. Хората с напреднал рак често се чувстват много болни и това състояние, според изследователите, се причинява от лечение на рак с химиотерапия или радиация, растеж, разпространение на рака, чревна блокада или мястото, където туморът се е развил за първи път.

Изследователите обаче отбелязват, че гаденето може да бъде страничен ефект от няколко други здравословни усложнения и рядко се свързва с рак. Също така сутрешното гадене често се тълкува като ясна индикация, че болестта набира скорост , особено в случай на рак на гърдата .

Признаците, че ракът на гърдата може да се е разпространил в мозъка, включват гадене, особено когато човек с болестта се събуди сутрин. Това може да е и случаят с определени симптоми на мозъчен тумор“, според Cancer Research UK.

Главоболието е един от основните симптоми на мозъчните тумори, но има много причини за главоболието. Главоболието, причинено от мозъчен тумор, може да има няколко отличителни характеристики – например, те могат да бъдат тежки и постоянни. Те могат да се влошат в продължение на няколко дни или могат да станат „по-лоши на сутринта“.

Коментари

коментара