Над осем години затвор за групов изнасилвач

В Италия съдебната система сега предприема строги действия след групово изнасилване: съдия Мария Пино от наказателния съд за непълнолетни в Палермо осъди Рикардо П. (18) на осем години и осем месеца затвор във вторник!

Тийнейджърът беше един от седемте извършители, които през юли 2023 г. малтретираха сексуално момиче (19) близо до плажната алея и го заснеха с мобилни телефони. Съдът счете за доказано , че 17-годишният по време на престъплението е участвал в изнасилването .
Според показанията на потърпевшия, замесените първо се срещнали вечерта в бар, след което тръгнали пеша през града към плажа. Алкохолът и наркотиците също бяха замесени.

„Иска ми се никога да не бях ходила в стария град тази вечер“, каза младата жена пред италианската телевизия Rete 4. „Ако нищо от това не се беше случило, сега щях да бъда друг човек и нямаше да страдам от такива мъки . Но поне се радвам, че ми повярваха в съда. Защото мнозина бяха против мен.”

По време на престъплението на изоставен строеж близо до крайбрежната алея тя многократно извикала „Баста“ (на английски: стоп!), без мъжете да я пуснат. По-късно младата жена била открита от минувачи край пътя и откарана в болница.

Първите четирима заподозрени бяха арестувани само след няколко часа и вече всички са в ареста.

Прокуратурата поиска осем години затвор. Основание за това е и чат съобщение до приятел, в което се твърди, че той признава, че младата жена не е била съгласна.

„Много се надявам, че моят случай и присъдата ще намалят случаите на насилие “, каза жената, цитирана от италианския вестник „Джорнале Сицилия“. Рикардо П. може да обжалва присъдата.

Процесът срещу другите предполагаеми извършители трябва да започне следващия месец. След необичайно тежката присъда срещу 18-годишния младеж се очакват още високи наказания.

Коментари

коментара