Идентични близнаци смениха местата си след катастрофа. Разследването ще ви настръхне косите

Две еднояйчни сестри близначки бяха обвинени, че са си разменили местата, след като една от тях се качи в автомобил и уби две деца, съобщава New York Post .

Полицията прекара месеци в изграждането на случая и подреждането на всички части от пъзела, преди да повдигне обвинения. Въпреки това, според един експерт, доказателствата може да не са толкова силни, колкото се надяваха прокурорите.

Еднояйчните близнаци от Минесота са обвинени, че са си разменили местата, след като едно от тях, за което се твърди, че е карало с превишена скорост по селски път, е блъснало отзад конска каруца на амишите и е убило две деца.

Полицията прекара месеци в изграждането на случая, преди да обяви обвиненията.

Но според един експерт доказателствата може да не са толкова силни, колкото изглеждат.

Сега прокурорите твърдят, че Саманта Джо Петерсен е била зад волана на 25 септември 2023 г., когато моторно превозно средство се блъсна в конска каруца, убивайки две деца и ранявайки брат им и сестра им.

Прокурорите твърдят, че колата не е била управлявана от нейната идентична сестра близначка Сара Бет Петерсън, която пое отговорността на местопроизшествието.

Властите съобщиха, че 7-годишната Вилма Милър и 11-годишната Ирма Милър са загинали при катастрофата, а брат и сестра на 9 и 13 години са попаднали в болница.

Саманта Петерсен е била с изтекла шофьорска книжка и без застраховка за нейната сребриста Toyota 4Runner по време на катастрофата , според съдебни документи, получени от Fox News.

Шериф Джон Деджордж каза пред местните медии през февруари, че срещу сестрите са повдигнати десетки обвинения, след като „продължително разследване“ разкри подозрителни „несъответствия“, които по-късно доведоха до разплитането на предполагаемия заговор.

Сара беше на място малко преди първият ни заместник да пристигне“, каза той в телевизионни изявления.

Това им позволи да измислят тази история, в която Сара ще поеме отговорност за инцидента и ще започне да подвежда разследването от този момент.“

При пристигането на полицаите тя им казала, че е шофьорът и че е ударила каруцата.

Твърди се, че сестрите са се оттеглили, защото Саманта Петерсън е била под въздействието на наркотици по време на катастрофата и се е страхувала, че ще бъде изпратена в затвора , според съдебните документи.

Сара също беше затворена наскоро, така че може би чувстваше, че дължи услуга на сестра си, като се грижи за децата й, докато била зад решетките.

Съобщава се, че отговорните полицаи са открили „няколко запалени джойнтове“ и кутия в катастрофиралото превозно средство, а следователите по-късно са открили доказателства, че тя също е използвала метамфетамин .

Полицаят оставил рекордера си и си тръгна по време на разследването, а Саманта Петерсен била записана да казва на сестра си: „Няма начин те някога да разберат разликата между нас двете“.

Коментари

коментара