Ако направите ТОВА, всичко в интимните ви отношения ще се подобри

Проучване, публикувано в The Journal of Sexual Medicine, установи, че мъжете с по-голяма обиколка на талията или по-висок Индекс телесна мазнина от 50% по-склонни да развият еректилна дисфункция, докато около половината жени със затлъстяване съобщават за проблеми със сексуалната активност и желанието за полов акт., сочат резултатите от проучване, публикувано в списанието Obesity.

Жените, които спортуват до шест часа седмично, за разлика от тях, показват по-малко сексуален стрес и устойчивост на интимност в сравнение с жените, които не спортуват, според проучване от 2021 г. Трениращите също така показват по-високи нива на желание за секс, по-голяма възбуда и по-силни оргазми.

Това наистина е медицински проблем, който трябва да разгледаме като част от общото здраве и уелнес, но все още е тема табу, което със сигурност не трябва да бъде“, каза д-р Карин Ейлбър, уролог в Cedars-Sinai Medical Center в Лос Анджелис и експерт по сексуално здраве.

Сексът е важна част от това да бъдеш човек и значението му не е само в създаването на потомство. Качествената сексуална активност оказва голямо влияние върху психическото и емоционалното здраве, качеството на живот и силата на интимните взаимоотношения . Редица проучвания потвърждават това, като показват, че сексът и интимността са важни за много аспекти на благосъстоянието, като чувството за разбиране, грижа и приемане.

Упражнението увеличава циркулацията или притока на кръв и помага да се осигури здрава кръвоносна система. А силният, гладък кръвен поток е ключът към възбудата.

При мъжете помага за ерекцията, а при жените е от решаващо значение за вагиналната среда. Когато спортувате редовно, развивате и по-голяма издръжливост. Това е важно за сексуалното здраве, защото сексът сам по себе си е упражнение. Клиниката Mayo сравнява полов акт с изкачване на стълби, докато проучване на Националния институт по здравеопазване казва, че половин час сексуална активност може да изгори 125 калории за мъжете и близо 100 за жените, подобно на ходене със скорост от около пет километра в час .

След като установите рутинен режим на упражнения, се чувствате във форма и по-слаби. Това от своя страна подобрява самочувствието.

Няма нищо по-секси от увереността“, каза д-р Айлбер. Всъщност проучване от 2019 г., публикувано в Journal of Personality, установи, че жените имат по-силен интерес към мъжете с повече увереност, независимо дали тази увереност е вродена или придобита.

Ефектът на антидепресантите

При стрес, тревожност или депресия вашето либидо може да намалее. Депресията е особено често свързана с проблеми със сексуалното функциониране и колкото по-тежка е депресията, толкова по-лоши са проблемите, според проучване от 2018 г., публикувано в Indian Journal of Psychiatry.

Проучването показа, че това е особено вярно, когато става въпрос за сексуално желание и удовлетворение. За щастие упражненията са чудесни за борба със стреса, безпокойството и депресията, което може да доведе до съживяване на сексуалното желание.

Известно е също, че антидепресантите имат отрицателен ефект върху либидото ви, каза Ейлбър, така че ако упражненията могат да ви помогнат да намалите дозата си или да ги премахнете напълно, още по-добре. Приемете редовна тренировъчна програма и цялостното ви здраве ще се подобри.

Упражнението дори може да ви помогне да предотвратите сериозни състояния като високо кръвно налягане и диабет, които понякога изискват лекарства, които предотвратяват сексуалната възбуда. Тези две медицински състояния могат също да увредят малките артерии в пениса, което води до еректилна дисфункция. Всъщност еректилната дисфункция често е един от първите забележими странични ефекти на високо кръвно налягане и диабет.

Коментари

коментара