Програмист си купи евтина къща на 160 години

Цените на имотите остават трайно високи. Според експерти така нареченият „имотен балон“ неизбежно ще се спука. За пример дават държавите в голяма част от Западна Европа, където през последните години стойността на жилищата намалява. У нас, брокерите обясняват, че търсенето се дължи на завърналите се гурбетчии. А хит на пазара са селските къщи.

32-годишният Ивайло е родом от Габрово. Завършва университета във Велико Търново и решава да остане да живее в района. Бюджетът на младия мъж стига за къща във великотърновското село Кесарево, която се нуждае от ремонт, информира Bulgaria ON AIR.

„Видях една оферта за евтина къща на 160 години и затова реших да си я взема. Къщата беше евтина и в доста занемарено състояние, но започнах да я ремонтирам. Работя в IT сферата и фирмата ни позволява да работим от вкъщи и ми е доста удобно, защото не се налага да пътувам“, сподели Ивайло.

Ивайло споделя, че за него животът на село е страхотен.

„Много е спокойно, няма излишни шумове от автомобили, от съседи, от фабрики. Въздухът е по-чист, имам двор, в който аз лично съм избрал да отглеждам овощни дръвчета“, каза още Ивайло.

А според експертите, логиката е цените на имотите да започнат да падат. Нещо, което вече е факт в Западна Европа.

Коментари

коментара