Защо пералнята пере повече от нужното и последната минута продължава много дълго

Мнозина са забелязали, че дисплеят за време на пералнята показва, че машината ще приключи с прането след минута и тази последна минута продължава повече от минута.

Зад това стоят различни причини. А именно, според експертите цикълът на пране се влияе от различни фактори. Те обясняват, че машината се опитва да се придържа към зададената продължителност, но не винаги успява. В някои ситуации обаче потребителят сам е виновен, ако трябва да чака по-дълго. Поради тези причини работата на пералнята може да продължи по-дълго от планираното.

По-долу прочетете няколко причини, които експертите цитират като причина, поради която машината пере по-дълго от планираното.

1. Твърде много препарат

Сензорът отчита кога в барабана има много пяна. Това може да е, защото сте сложили твърде много прах за пране или грешен препарат. Ако в края на цикъла на пране се появи голямо количество пяна, устройството ще изчака, докато пяната изчезне. След това го измива с вода. Процесът се повтаря, докато спре пяната. Ето защо последната минута понякога може да отнеме повече време.

2. Дисбаланс в барабана

Ако има само едно голямо парче, като килим или одеяло, ще има дисбаланс. Това може да се случи и ако се перат само няколко предмета. Машината открива, че барабанът не работи гладко и спира да се върти, за да избегне повреда. След това барабанът се завърта назад, за да разпредели равномерно прането. Въпреки това, тъй като това не работи добре за определени големи предмети, машината повтаря процеса, докато накрая завърши цикъла на пране без центрофугиране. Може да повлияе и на последния момент. Също така може да се случи, че в прането е останала твърде много вода.

3. Температура и налягане на водата

Ако водата излиза от входа с твърде ниско налягане, пълненето отнема повече време. Подобна е ситуацията и с работната температура: ако в устройството попадне много студена вода, тя трябва първо да се загрее в зависимост от цикъла на пране. Колкото по-студена е водата, толкова повече време отнема.

Коментари

коментара