Певицата Рени: Добре ми дойдоха тези пари

Рени
Рени

Рени е сред изпълнителите, познали щедростта на Георги Илиев, който е сред легенддарните ценители на попфолка в родния ъндърграунд. В зората на попфолка 54-годишната днес плевенчанка успяла да обзаведе току-що закупения си апартамент с бакшиши от боса на ВИС-2. Събрала необходимата сума само от едно участие в негово заведение в провинцията.

Едни безотчетни пари тогава се хвърляха. Единият от охраната стодеше до мен и само вадеше пари от джоба, като свършат, отива вади от багажника и зареждат с нови пачки. Много добре мина мероприятието”, похвали се Рени преди дни в предаването „Преди обед” по Би Ти Ви.

Когато от „Пайнер” й се обадили за въпросното участие в заведение на Георги Илиев, певицата първоначално отказала. Била наплашена от страховитите истории, които слушала за съприкосновение между мутри и певици. От фирмата на инж. Митко Димитров обаче я успокоили, че с участията на изпълнители в заведение на Георги Илиев проблеми никога не е имало. Рени тръгнала спокойна и дори обнадеждена, понеже наред със страшните слухове, чувала и впечатляващи такива за дебели бакшиши от силните на деня. Оказали се верни.

За цяла вечер пеене, Рени събрала доста солидна сума, с която обзавела новия си апартамент. „Добре ми дойдоха тези пари, всичко беше на шест. Оттогава имам изключително добро впечатление от този човек”, сподели Рени. След това, когато отворила дискотека в София, тя посрещала Георги Илиев като клиент. Той се държал винаги учтиво и с уважение, похвали се певицата.

Вече 35 години на музикалната сцена, Рени продължава да се радва на почитатели и да прави нови песни. Изпълнителката на „Като птица” съумя да възвърне до някаква степен позициите си в бранша, след прекъсването, което направи преди време. Рени живя с двамата си сина Борис-младши и Аспарух четири години в Израел. Тогава тя бе все още омъжена за бащата на децата си – Борис Пилософ. Певицата замина, повлияна от плана му, че ще се установи със синовете им в Израел, а пък той ще дойде по-късно. Само че Борис Пилософ така и не отишъл при тях. В крайна сметка Рени се реши на развод през 2016 г., когато се и върна с децата си в България. От тогава датира войната с бившия й мъж. Периодично се чуваше за разправиите им за издържка и поделяне на грижите за синовете им.

Тези дни стана ясно, че тоталният разрив помежду им настъпил, когато Борис Пилософ помогнал на големия им син да се изнесе на квартира. Това се случило, когато Борис-младши бил на 16 години. Той пожелал да напусне апартамента, в който живеел с майка си и по-малкия си брат, за да е самостоятелен. Стигнал до решението след продължителни спорове с майка си за разпределяне на времето му между компютърните игри и уроците. „Баща му използва, че отношенията ни не са както са били преди. Започна да му дава пари”, оплака се Рени.

Днес Борис-младши е на 19. Завършил успешно еврейското училище и говорел перфектно иврит, чувал се с баба си – майката на Рени. Отказвал обаче да говори с певицата, което много й тежи. Рени не крие болката си от прекъсната комуникация с големия си син, както и тревогата си да не би да послуша баща си и да отиде войник в Израел тъкмо в настоящата опасна ситуация. Рени подчертава, че синовете й не са евреи, защото самата тя не е. Крепи я надеждата, че големият й син ще се вразуми, ще си припомни колко силна връзка са имали преди и колко много е направила за него. Певицата смята, че Борис-младши ще прогледне за всичко, когато стане родител. Рени вярва, че тогава ще я оцени като майка.

Коментари

коментара