ГОЛЯМА ДРАМА! Арестуваха младоженец на сватбата, булката реве

Голяма драма се разрази на сватба в Австрия, когато 12 служители на имиграционната полиция нахлуха на церемонията и арестуваха младоженеца, съобщава OE24.

Сцените от сватбата на Гундула Б. (40 г.) и Хамза У. (26 г.) предизвикаха шок в австрийската общественост. Имиграционната полиция нахлу на церемонията в замъка Восендорф и арестува кюрда пред всички гости на сватбата и булката му още преди сватбата да се състои. Хамза е депортиран впоследствие в Турция.

Имиграционната полиция казва, че арестът на сватбата е бил „единственият начин“ да се намери Хамза. Бракът не би попречил на депортирането – според имиграционната полиция.

Грегор Бракет, адвокатът на младоженеца, твърди, че арестът е незаконен и че твърденията на имиграционната полиция са абсурдни.

„Сватбата би променила всичко. Тогава Хамза ще получи право на пребиваване. Няма значение, че имиграционната полиция не успява да го открие 13 пъти преди това. Ако не е престъпник, може да остане и след сватбата“, казва адвокатът.

Бракет казва, че предприема действия срещу депортирането и разкрива следващите ходове.

„Гундула и Хамза могат да се оженят в Турция, ако той не бъде задържан. Тогава е възможно той да влезе в Австрия въз основа на закона за събиране на семейството – казва Бракет и добавя, че младоженецът вероятно ще се върне в Австрия най-късно до лятото.

Гундула Б. е изключително разстроена, след като годеникът й беше арестуван в замъка Восендорф по време на сватбата им.

„Действията на властите са невероятни. Смятам, че това бързане от тяхна страна по време на сватбата си е чист садизъм“, казва булката.

Гундула, който се запознава с Хамза, когато работят във виенско бистро преди година и половина, също не може да разбере причината за депортацията.

„Решението беше взето без да се изслуша Хамза. Това е незаконно и ние вземаме мерки срещу това“, казва Гундула.

Тя твърди, че това нямало да бъде брак по сметка.

„Искахме да се оженим по любов. Животът ни е унищожен“, казва Гундула. Тя допълва, че живеят заедно през последните шест месеца.

Коментари

коментара