ПЕЕВСКИ скочи на руската Лукойл: Унижават България, настоявам за незабавна атака

„Лукойл” за пореден път унижава държавата, като не се издължава към Фонда, от който се компенсират хората. Компетентните органи да предприемат незабавни действия”. За това призова председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски в социалните мрежи.

Коментарът му е по повод това, че компанията е внесла 25 млн. лв. по-малко във Фонд „Сигурност на електроенергийната система“, предава NOVA.

Според Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт бе изчислено, че до днешна дата „Лукойл“ трябва да внесе около 70 милиона лева за декември, а са внесени едва 45″, заявява Пеевски.

Ето какво казаха от ДПС:

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: “Лукойл” за пореден път унижава държавата, като не се издължава към Фонда, от който се компенсират хората. Компетентните органи да предприемат незабавни действия

Руската компания “Лукойл” за пореден път демонстрира незачитане на решенията на българския парламент и законите на страната, като е внесла 25 млн лв по-малко за декември във Фонда, от който се компенсират разходите на хората за транспорт. Според Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт бе изчислено, че до днешна дата „Лукойл“ трябва да внесе около 70 милиона лева за декември, а са внесени едва 45.

Настоявам компетентните държавни органи незабавно да предприемат необходимите действия, за да съберат дължимите 25 млн от компанията, като защитят интересите на държавата и хората. Тяхна отговорност е да следят стриктно всеки месец компанията да си изпълнява задълженията към държавата.

На “Лукойл” напомняме, че България е европейска държава и няма да допусне подобно унизително отношение от страна нито на “Лукойл”, нито от която и да е руска компания, структура или персона.

Коментари

коментара