Корнелия Нинова смята, че ни управлява най-антиевропейското правителство и гръмна голяма новина за еврото

Корнелия Нинова
Корнелия Нинова

За нас европейските избори са много важни. България заслужава да бъде пълноправен член на ЕС. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след Националния съвет на БСП по време на който беше обсъдена подготовката за участие в предстоящите избори за членове на Европейския парламент.

Според нея там трябва да отидат хора, които са проевропейски настроени, но ще защитават българския национален интерес.

„България заслужава да бъде пълноправен, равнопоставен член на Европейския съюз. В Европейския парламент трябва да отидат хора, които са проевропейски настроени, но ще защитават българския суверенитет и българския национален интерес”, добави лидерът на социалистите.

„Поставяме си тази цел, да изпратим такива хора и да получим доверието на българските граждани“, подчерта Нинова.

„Смятаме, че в момента ни управлява едно от най-антиевропейските правителства, които сме имали. Фактите го доказват. Със съгласието си да бъдем приети частично в Шенген, само по въздух и вода, те пренебрегнаха и унищожиха усилията на много правителства и партии преди тях, поставиха България в унизителното положение да приема подхвърлени трохи.

Страната ни отдава заслужава и е изпълнила всички критерии, за да бъде пълноправен член”. Това заяви лидерът на БСП.

Тя определи като пълен провал политиката на настоящото правителство по отношение приемането на България в Шенген.

„Днес научихме, че може и да не влезем в еврозоната от 1 януари 2025 година, а от юли или може би някъде по-нататък. Тоест и тези цели са пред провал. Да не забравяме, че по време на това управление бяхме вкарани в черен списък за пране на пари”, заяви още Нинова.

Коментари

коментара