Спец ченгета нахлуха в дома и офиса на Васил Божков. Има ли връзка с убийството на Алексей Петров?

Спецполицаи от СДВР и ГДНП влязоха на проверка в три имота на бизнесмена Васил Божков. Търси се връзка с убийството на Алексей Петров, научи NOVA.

Официална информация каква е причината за спецакцията тази сутрин няма. Извършват се действия по неотложност. Районите около претърсваните офиси са отцепени.

Васил Божков се завърна през лятото от Дубай. През септември Апелативният съд го пусна под домашен арест с електронна гривна. Адресът, в който тогава посочи, че ще изтърпява домашния си адрес, е един от претърсваните днес.

Божков има проблеми с правосъдието от повече от 4 години. Той е подсъдим по няколко дела. Част от обвиненията срещу него са свързани с убийства, изнудване, рекет. В годините назад при един от неуспешните опити за атентат срещу Алексей Петров като поръчител беше разследван именно Божков, но тогава данни за такова нещо не бяха открити.

„Поредната политическа репресия. Действат като през 2020. Лъжат медиите и създават зрелища. Времената вече са други”, написа Божков в социалните мрежи.

Пред журналисти той определи акцията като напълно безсмислена. „Не знам какво правят по другите офиси. Всичко разрушиха, това е чиста политическа репресия”, заяви Божков. Той допълни, че никога не е имал нищо общо с Алексей Петров.

Коментари

коментара