Мъж потроши приятелката си и се укри с детето им

23-годишна жена е пребита от мъжа, с когото живеела в пловдивския квартал „Христо Смирненски“. Поредният случай на насилие е от събота, когато младата жена е постъпила за лечение в болница, а насилникът й е избягал и се укрива с детето им.

Мъжът е на 29-години от Видин и в момента е в изпитателен срок заради присъда за шофиране след употреба на наркотици.

От жестокия побой жената е с множество наранявания по тялото и лицето. Тя е настанена за лечение в УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Първоначално се е опитала да прикрие пред лекарите станалото, твърдейки, че е пострадала при битов инцидент падайки по стълбите. Лекарите са уведомили полицията, но до намесата на криминалистите побойникът е успял да избяга и да се укрие.

Пред „Здравей, България“ майката на пострадалото момиче обясни, че състоянието на дъщеря ѝ не е добро. „В момента тя е на легло, така ще остане 3 месеца. Болките в тялото и са силни, заради натрошените ребра”, разказа още тя. Момичето е претърпяло операция на крака заради натрошена кост на таза и бедрото. Има счупени ребра, хематоми по главата и тялото. Пострадалата е обяснила на майка си, че е била бита пред детето, а скандалът е станал заради битовизми. Майката разказа, че това не е първият в случай, в който дъщеря ѝ е жертва на насилие.

Момичето е подало жалба в полицията след последния случай на побой. Мъжът продължава да тормози жената, както и близките ѝ по телефона, уточнява майката. „Той казва, че няма да даде детето, докато жалбата в полицията не бъде изтеглена”, казва още тя. По думите и дъщеря и няма платени здравни осигуровки и трудно намира средства за лечение.

От полицията в Пловдив съобщиха, че мъжът е криминално проявен, осъждан. Той се издирва. По неофициална информация вече се знае къде се укрива и е въпрос на часове да бъде задържан. Случаят е докладван и на районната прокуратура, която е образувала досъдебно производство./ NOVA

Коментари

коментара