Екипите на ЕРМ Запад продължават работа при тежки условия

Продължава работата на екипите на ЕРМ Запад за възстановяване на електрозахранването, което беше прекъснато от обилните снеговалежи. Обстановката остава усложнена. Прекъсвания има предимно в планински райони. Най-засегнати са части от общините Ихтиман, Костенец, Долна баня, Самоков, Кюстендил.

Кризисният щаб на ЕРМ Запад работи от петък вечерта и пренасочва екипи, където е необходимо с цел едновременно отстраняване на авариите. Очаква се в светлата част на деня да бъде възстановено електрозахранването на повечето засегнати клиенти.

Отстраняването на авариите изисква пешеходни обходи на големи разстояния в планински терен. Работата е затруднена от снежни преспи, паднали клони и дървета, заледявания и непроходими пътища. 

Актуална информация за прекъсванията и очакваното време за възстановяване на електрозахранването може да се намери на сайта www.ermzapad.bg в секция „За клиента“, подсекция „Прекъсвания“: https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/prekusvania/.

Редовно информация се публикува и в секция „Актуално“: https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/aktualno/.

Сигнали за липса на електрозахранване може да се подават незабавно на формата за електронна комуникация: https://info.ermzapad.bg/webint/vok/contact-us.php

Денонощната телефонна линия на дружеството е 0700 10 010.