Над 1200 служители на ЕРМ Запад продължават да отстраняват авариите, причинени от тежките метеорологични условия

ЕРМ Запад мобилизира допълнителни групи, за да се справят с авариите по мрежата средно и ниско напрежение, причинени от тежките метеорологични условия през уикенда. Общо на терен са над 1200 служители.

До момента са установени 30 счупени стълба по мрежа средно напрежение предимно в Северозападна България и екипите там работят за подмяната им и възстановяването на електрозахранването. След като бъдат отстранени авариите по мрежата средно напрежение, усилията на групите ще бъдат насочени към повредите по мрежа ниско напрежение.

Сигнали за липса на захранване се приемат на формата за електронна комуникация: https://info.ermzapad.bg/webint/vok/contact-us.php, както и на телефон 0700 10 010, където са удвоени екипите за обработване на обажданията.

Актуална информация за прекъсванията може да се намери на сайта www.ermzapad.bg в секция „За клиента“, подсекция „Прекъсвания“: https://info.ermzapad.bg/webint/vok/avplan.php.

Информация се публикува и в секция Актуално: https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/aktualno/.

Справка за клиентите без електрозахранване по области към 12:00 часа на 27.11.2023:

Област Благоевград – 1100 клиенти
Област Кюстендил – 8 800 клиенти
Област Видин – 9 хил. клиенти
Област Враца – 13 хил. клиенти
Софийска област – 31 хил. клиенти
Област Ловеч – 25 хил. клиенти
Област Монтана – 15 хил. клиенти
Област Перник – 2 400 клиенти
Област Плевен – 23 800 клиенти
София град – 2 хил. клиенти

Очаква се в близките часове да бъде възстановено електрозахранването на значителна част от останалите засегнати клиенти.

Коментари

коментара