Възстановено е електрозахранването на половината от засегнатите тази сутрин клиенти

Възстановено е електрозахранването на близо 220 хил. клиенти на територията на Западна България, които бяха засегнати от тежките метеорологични условия през уикенда.

Над 1000 служители на ЕРМ Запад са ангажирани с отстраняване на авариите, като за целта бяха сформирани допълнителни екипи. Всички те си сътрудничат с местните власти и държавните институции за максимално бързо възстановяване на електричеството. Работата се затруднява от множеството паднали дървета и клони, непроходими пътища и обледявания. Бурният вятър и навяванията допълнително пречат на възстановителните работи.

В ЕРМ Запад е организиран кризисен щаб, който наблюдава обстановката и разпределя аварийните групи.

Екипите, обслужващи телефонната линия 0700 10 010, са удвоени. Автоматичното меню подава актуална информация за прекъсванията.

Сигнали за липса на електрозахранване се приемат и на формата за електронна комуникация: https://info.ermzapad.bg/webint/vok/contact-us.php

Актуална информация за прекъсванията може да се намери на сайта www.ermzapad.bg в секция „За клиента“, подсекция „Прекъсвания“: https://info.ermzapad.bg/webint/vok/avplan.php.

Информация се публикува и в секция Актуално: https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/aktualno/.

Справка за клиентите без електрозахранване по области към 18:00 часа:

Област Благоевград – 4 хил. клиенти
Област Кюстендил – 19 хил. клиенти
Област Видин – 17 хил. клиенти
Област Враца – 36 хил. клиенти
София област – 47 хил. клиенти
Област Ловеч – 42 хил. клиенти
Област Монтана – 28 хил. клиенти
Област Перник – 12 хил. клиенти
Област Плевен – 30 хил. клиенти
София град – 6 хил. клиенти

Очаква се в близките часове да бъде възстановено електрозахранването на значителна част от останалите засегнати клиенти.

Коментари

коментара