Антон Хекимян се вбеси в първото си тв интервю като политик

Антон Хекимян
Антон Хекимян

Кандидатът за кмет на София Антон Хекимян даде първото си телевизионно интервю.

„От 20 години съм в София. Влюбих се в града веднага. Живеехме четири човека на квартира в центъра. Знам какво искат софиянци и как работят институциите.

Това не е филмов сценарий. Получих обаждане от Бойко Борисов. После имахме среща и поисках време, за да обмисля всичко. Решението ми не беше емоционално, аз знам, че искам да го направя. Това не е подготвяно със седмици“, каза той в ефира на БНТ.

„Няма от какво да се притеснявам. Внушения за нещо, което се е случило зад завесите, трябва да бъдат спрени“, категоричен е Хекимян.

Той сподели, че знае повечето коментари и обиди към него след като е станало ясно, че ще бъде кандидат за кмет на София. „Смущаваме, че журналисти нападат журналисти. Вбесяваме това“, добави той и обясни, че нито на него някой му е говорил в слушалката, нито в Нова телевизия някой го е правил.

На обвиненията в публичното пространство, че е бил „къртица“ в bTV, той риагира доста остро.

„Тази дума е обидна не само за колегите в bTV, които са едни от най-качествените журналисти. Тази дума е обида за цялата журналистическа гилдия. Защото аз, както и всеки един колега в bTV може да потвърди, че съм работил професионално , спазвайки всички журналистически стандарти по своя път. Знаех за какво ще бъда атакуван и внушението, което ще бъде направена. Нямам притеснение за моя морал.

В момента и през годините отношенията ми с Бойко Борисов са професионални. Познавам го от репортерските ми години. Аз съм човекът, който му е задавал най-неудобните въпроси.

Не мога да кажа, че съм златната резерва. Не съм спуснат отгоре. Аз съм правилният избор.

Лидерът Борисов трябва да каже защо се спряха на мен. Не искам да бъда звездата на политическото шоу.

Започнах срещите с хората. Някои ми казаха: „Защо го правиш?“, но София трябва да има своя достоен кмет“, добави още бившият журналист.

Хекимян подчерта, че да бъдеш в политиката не трябва да е самоцел, но ако искаш да разполагаш с механизми, с които да променяш нещата, трябва да влезеш в политиката.