Княгиня Калина катастрофира пияна, бяга от полицията

Княгиня Калина катастрофира с над 1,2 промила алкохол, опитала да избяга. Ударила колата при паркиране, обясни съпругът й Китин Муньос.

Дъщерята на Симеон Сакскобурготски Калина е катастрофирала с над 1,2 промила алкохол в кръвта в Боровец и се е блъснала в стена, съобщи „Нова телевизия“.

Според БТВ концентрацията на алкохол в кръвта й по предварителни данни е 1,6 промила.

Според телевизията тя е катастрофирал край хотел „Мура“ в Боровец, като това е станало при маневра по време на излизане от паркинга – шофьорът се е ударил в близката бариера. Инцидентът е станал около 15:00 часа днес.

По първоначална информация, Калина е спряла на паркинга на хотела, за да си вземе храна от ресторанта. На тръгване обаче е шофирала назад и се е ударила в бариерата и стената.

За малко щяла да блъсне и мъж, който бил на паркинга. Княгинята опитала да избяга, но служители на хотела я спрели.

„Съпругата ми е изгубила кучето си. Много го обичаше. Има три кучета. Все още не можем да го открием. Тя е под стрес. Цяла сутрин обикаляхме Боровец. При паркиране е ударила колата, виждате“, коментира пред БТВ съпругът на княгиня Калина Китин Муньос.

„Може да е изпила една чаша вино, но това не е пиене на алкохол. Това е нищо. Инцидентът е малък. Превръща се в голям проблем, защото е княгиня Калина“, добави Китин Муньос.

В официалното съобщение на МВР се казва, че сигналът за самокатастрофирал автомобил на паркинг на хотел е подаден около 15.20 часа. Отзовалият се незабавно на място автопатрул установил водача – 51-годишна жена, като след направен тест с техническо средство пробата отчела над 1.2 промила алкохол.

Жената ще бъде придружена до болнично заведение за даване на кръвна проба, информира официално МВР без да посочва името на нарушителката. Уверява, че работата по пълното документиране на случая продължава.

Сакскобургготска, известна и като княгиня Калина, е дъщеря на бившия министър-председател на България Симеон Сакскобургготски, който има имот в Боровец.

Калина е единствената дъщеря на цар Симеон и царица Маргарита.

Преди години най-големият ѝ брат – княз Кардам, катастрофира и почина след като прекара седем години в кома.

В сряда певицата Белослава бе обвинена, че е карала след употреба на алкохол. Това бе последния случай, при който публична личност бе хваната да шофира в нетрезво състояние. Тогава проверката бе отчела 1,25 промила алкохол в кръвта.

Според новите промени в Наказателния кодекс държавата ще може да конфискува колата на пияни шофьори при определени условия.

Ако шофирате с над 1,2 промила алкохол се полагат от 1 до 3 години затвор и глоба от 200 до 1000 лева.

При повторно нарушение с над 0,5 промила отново се отнема автомобилът, и се налагат от 1 до 5 години затвор, и от 500 до 1500 лева глоба./ Епицентър