УБИХА Алексей Петров

Бившата барета и преподавател по национална сигурност Алексей Петров е бил убит, съобщиха за „Дневник“ източници от прокуратурата. По първоначална информация убийството е станало в столичния квартал „Драгалевци“.

Огледът на властите още не е започнал.

По информация на бтв на място е имало и жена, която също е застреляна. Тя е откарана в болница в тежко състояние.

Медията припомня, че на 15 август 2002 г. е извършен неуспешен атентат срещу Алексей Петров. На 29 октомври 2015 г. отново е извършен неуспешен атентат с гранатомет срещу него. На 13 ноември същата година Алексей Петров обявява награда от 100 000 долара за информацията кой стои зад атентата срещу него. Пред медиите Алексей Петров показва голям лист с написан телефонен номер в чужбина и имейл, на който ще очаква информация за атентаторите.

Алексей Петров заявява, че е започнал собствено разследване, в което ще бъдат включени и чуждестранни експерти и допълва: „Да се бори с тероризма може единствено държавата, да бъде победен – зависи от обществото“.

Какво ново?

„Мъж в ловни дрехи ни застреля“ – това е казала жената до Алексей Петров преди да изпадне в безсъзнание. Именно тя е подала сигнала на тел.112. със сетни сили.

Жената е захарана в тежко състояние и опасност за живота в противошокова зала на болницата.Малко по-късно е издъхнала от раната.  Убийството е случва в столичния баровски квартал „Драгалевци“ по пътя за хижа „Алеко“. Към момента в района гъмжи от полиция, а всички входове на столицата са затворени.

Източници от МВР информираха, че Алексей Петров и спътницата му са издебнати докато са се разхождали пеша. Алексей е застрелян с един куршем в областта на окото, а жената е простреляна в гърдите.