Иво Инджев за ООН: Когато сам се поставяш на дузпата – ще ти я бият

Иво Инджев за ООН: Когато сам се поставяш на дузпата – ще ти я бият

Люшкаме се като малка лодка в големия бурен световен океан. Това каза в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви журналистът Иво Инджев по повод скандала с българската кандидатура за генерален секретар на ООН. Включването на Кристалина Георгиева беше голям гаф – не може в последния момент да издигнеш още една губеща кандидатура.

Русия подхлъзна всички с твърдението си, че генерален секретар трябва да стане жена от Източна Европа. Това изказване дори се породи у нас от Соломон Паси, но Русия го подхвана като мантра. В крайна сметка Русия гласува за португалеца. Затова Борисов изригна срещу комунистическото минало на Ирина Бокова – в случая той имаше предвид Русия, която подхлъзна българските кандидатури, заяви Инджев. Голяма спекулация е, че ако Кристалина Георгиева не беше издигната, Бокова щеше да спечели.

Големият въпрос е защо Георгиева беше издигната от Борисов – за мен отговорът е, за да не дразни Путин. Когато сам се поставяш на дузпата като малък – просто ще ти бият дузпата. Номинирал си някой – дръж се на положение – докъдето стигне-стигне. Беше ясно, че цялата работа ще бъде използвана за вътрешна употреба, както и стана, каза още Иво Инджев.


Източник: Pik

Коментари

коментара