SEO оптимизация за начинаещи

Имате уеб сайт и искате да се показва на първо място в Google? Това е SEO оптимизацията. Звучи като сложен термин, но на практика това е лесен и ефикасен начин да увеличите посещенията и трафика към вашия уеб сайт без платена реклама.

Нека първо да уточним:

Какво е SEO оптимизация?

Съкращението на SEO идва от Search Engine Optimization (оптимизация за търсещи машини). Казано с прости думи: как да направим така, че нашият уеб сайт да се показва повече и на по-високи позиции в търсачки като Google. Например, ако продавате обувки, чрез SEO оптимизацията може да направите така, че когато потребителя напише в търсачката “обувки”, вашият сайт да е този, който ще излиза на първо място.

Как се прави SEO?

  1. Ключови думи

Едно от най-важните неща при оптимизацията е използването на ключови думи. Какво са те? Ако отново вземем примера за обувките и предположим, че продавате дамски и мъжки обувки в България, то вашите ключови думи биха били – дамски обувки, мъжки обувки, български обувки, обувки произведени в България. Нали разбрахте? Това са думи, чрез които вашите клиенти биха ви потърсили и разпознали. Именно за това е важно да изберете правилните ключови думи. Просто си задайте въпроса как потенциалните клиенти биха потърсили продуктите или услугите, които предлагате. Това е първата важна стъпка за започване на вашата стратегия за seo оптимизация.

  1. Създаване на съдържание

След като вече сте определили своите ключови думи, следващата стъпка е да започнете да създавате качествено и оригинално съдържание. За целта създайте блог на вашия уеб сайт. Започнете да пишете статии и публикувайте поне две на седмица. Ако писането не е вашето призвание, можете да използвате помощта на копирайтър. Освен на сайта си, споделяте статиите в социалните мрежи или по имейл на вашите клиенти за да увеличите трафика.

Важно е съдържанието, което създавате да не бъде копирано или взаимствано от други места, тъй като Google наказва сайтове, които използват дублирано или крадено съдържание. Пишете по теми, които интересуват вашите клиенти и ще им бъдат полезни. Използвайте ключовите думи като опорни точки и ги включвайте в статиите, но не прекалявайте с тях.

  1. Използвайте изображения

Хубаво е да вмъквате и изображения за да показвате продуктите си или да давате различни примери. Ако продавате продукт, за който е важно как изглежда, си е направо задължително да публикувате снимки. Все пак потребителите търсят не само текстова информация, но и изображения в Google. Освен това, така показвате на търсачките, че предоставяте полезна информация на вашата аудитория, а не само сух текст.

Ако ще качвате снимка е важно как ще я именувате, защото това също се отразява на позиционирането на сайта. За да покажете на търсещите машини какво има на изображението е нужно да го наименувате. Тоест снимките не трябва да бъдат озаглавени с безсмислени комбинации от букви и цифри. Имената им трябва да съдържат думи, които описват самата снимка.

Това са три от основните и най-лесни стъпки, с които да стартирате вашата seo оптимизация. Разбира се, за да се покажете на първа страница ще е нужна още работа. За всичко това и още много ще говорим по време на онлайн курсът на Advance Academy – SEO Basics.

По време на обучението ще придобиете ключови знания в областта на SEO маркетинга: ще говорим за това как работят търсачките, какви видове оптимизация има, за какво служат ключовите думи и как да ги използваме. Кои са най-добрите инструменти за анализ на уеб сайт, ще разберете какво е SEO копирайтинг и как да създавате текстове според типовете търсения. Очакваме ви!

Коментари

коментара