НАП предотврати контрабанда на 900 кашона цигари, скрити като хавлиени кърпи

Инспектори от звеното за фискален контрол на НАП предотвратиха опит за контрабанда на около 9 млн. къса цигари (900 кашона), които по документи били описани като хавлиени кърпи.

В четвъртък, малко преди 11 ч., камионът със софийска регистрация, който по документи превозвал хавлиени кърпи, е спрян за проверка на излизане от страната на граничен пункт Никопол. Фискалните контрольори направили проверка на документите и оглед на товара, като по думите на шофьора, кърпите – общо 32 палета, били натоварени от София, но в товарителницата като начална точка бил посочен Казанлък.

Разминаването между описанието в документите и казаното от водача усъмнили инспекторите от „Фискален контрол“. При извършения детайлен оглед на камиона, те забелязали, че кашоните са на различни нива.

При отварянето им проверяващите от НАП установили, че в 30 палета има цигари без бандерол, а само в две – декларираните хавлиени кърпи.

Шофьорът и камионът са предадени на „Гранична полиция“ и Агенция „Митници“.

„Това е пореден успех за служителите от „Фискален контрол“, при който оказваме съдействие както на граничните власти, така и на колегите от Агенция „Митници“. Само преди по-малко от 10 дни, с професионалните си действия инспекторите предотвратиха опит за внос на фалшиви стоки от Гърция. При този случай те отново доказаха, че отговорно и с висок професионализъм изпълняват служебните си задължения. Благодаря на колегите за безупречната работа“, заяви заместник изпълнителният директор на НАП Зоя Габровска.