ОСЪДИХА полицай ИЗНАСИЛВАЛ и малтретирал 49 ЖЕНИ

Полицай, който е охранявал британския парламент и дипломатически сгради в Лондон, получи 36 доживотни присъди и ще прекара в затвора най-малко 30 г., преди да може да обжалва. Дейвид Карик бе осъден за серия тежки престъпления, извършвани в продължение на две десетилетия, включително изнасилване на 12 жени.

По време на процеса стана ясно, че 48-годишният полицай почти винаги се е възползвал от служебното си положение, за да привлича своите жертви и да ги сплашва да не търсят справедливост след насилията, на които ги е подлагал.

Мъжът е обвинен е за 85 престъпления, като е признал пред съда за 49 сексуални посегателства и 24 изнасилвания, направени в периода между 2003 г. и 2020 г.

Униформеният бил въоръжен, което означава, че е бил на по-високо от средното ниво в йерархията на британската полиция. За целта многократно му е правен психотест. Обикновено примамвал жертвите си в социалните мрежи.

Потърпевши жени разказали, че Карик ги принуждавал да се разхождат голи из дома му, да му готвят, да спят с него. Ако откажели да се подчинят, бивали заключвани в малка стаичка под стълбището му./Нова ТВ

Коментари

коментара