Къде ще останат децата на убитата Фанка?

Двете деца на убитата 28-годишна Фанка Иванова от пловдивското село Пъдарско ще останат при свекърва й. И досега тя е полагала грижи за тях, ще продължи да го прави с подкрепата на социалните.

Предстои след изтичането на 72-часовата мярка на задържане на бившия съпруг на Фанка, прокуратурата да поиска постоянното му задържане, каза  наблюдаващият прокурор Димитър Молев, цитиран от Нова телевизия. Съдът ще решава дали да остави Александър в ареста в сряда.

Психиатърът д-р Веселин Герев пък каза, че причината за убийството на младата жена е свързана с алкохола и либидото.

„Пет години вече ги коментираме тези неща. Поне за 10 такива случая съм говорил във вашето студио и за някои, за които не сме разгадали мотивите, се оказа, че причината е ревностова параноя. Тогава ви казах, че това ще е бича на съвременното семейство, защото напреженията в него станаха прекалено много“, добави той.

„От друга страна злоупотребата с алкохол в повечето фамилии стана ежедневие, а той е един от факторите, който рязко повишава желанието за домашно насилие. Когато стане нетърпимо и двамата партньори се разделят, пиещият, който в повечето случаи е мъжът, развива ревностова параноя. Имал съм случаи и с жени, които пият, но те нанасят повече психически тормоз на партньорите си“, заяви Герев.

„Алкохолът е единственото психоактивно вещество, което така променя психиката на мъжа, че рязко му качва либидото, т.е. желанието да прави секс и драстично смъква потентността. Това до такава степен променя мъжката психика, че изпада в състояние на лудост и колкото повече алкохол се пие, толкова повече ревностовата параноя се засилва“, обясни той.

Д-р Герев съветва жертвите на домашно насилие да се обръщат директно към прокуратурата. Това е формата за действие в случая, подчерта той.

Вчера разследващи изнесоха информация за убийството, но не и подробности за механизма, по който е станало. Очаква се това да се случи в съдебната зала.

Младата майка изчезна в петък сутринта, след което бе обявена за издирване. В неделя, малко преди обяд, полицията откри трупа й в изоставена постройка в село Поповица.

Жителите на селото са в шок от случилото се. Кметицата посочи, че Фанка никога не се е оплаквала, нито е подавала сигнали за нещо нередно при отношенията с вече бившия й мъж. Вчера стана ясно още, че мотивът за убийството е ревност.