Шокиращи разкрития за убийството на Фанка

Убийство от ревност е най-вероятната причина за смъртта на 28-годишна жена от пловдивското село Пъдарско. Издирването ѝ продължи 12 часа. Образувано е досъдебно производство срещу единствения заподозрян към момента – съпругът ѝ.

Колежка на убитата жена разказа, че нейната раница и обувки са намерени захвърлени в кладенец. Зетът на 28-годишната жена разказа, че съпругът ѝ е изкарвал нож пред работата ѝ, съобщава bTV.

Кметът на селото Мария Петкова заяви, че жертвата не е подавала оплаквания.

„Вероятният мотив за извършване на престъплението ревност“, заяви окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христова.

Наблюдаващият прокурор Димитър Молев допълни, че към момента няма данни да има съучастник и че в полицията не са постъпвали сигнали от убитата жена.

Съпругът ѝ, с който са разделени от около година, е съдействал за разследването.

„Именно това, че са били разделени от повече от година, а и с оглед дадените от него данни в тази насока можем да излъчим мотива за извършване на тежкото криминално престъпление, а именно ревност“, каза Димитър Молев.

В сряда Окръжна прокуратура – Пловдив ще внесе искане за вземане на най-тежка мярка спрямо обвиняемия.

Фанка и Александър били разделени от преди година. 28-годишната жена се преместила да живее в друга къща, защото имала проблеми заради ревността на мъжа ѝ. Докато живеели заедно, той я биел и я заплашвал с нож, твърдят в селото.

В петък около 5 ч. призори Фанка тръгнала на работа в индустриалната зона на село Стряма и оттогава изчезнала. Работодателят ѝ се опитал да се свърже с нея, но телефонът ѝ не отговарял. Нейни близки започнали да я търсят, минавайки по обичайния път на жената. Забелязвали спрян странично микробуса, който тя управлявала. Той бил с леко открехната врата, но Фанка я нямало. По-късно е била открита дамската ѝ чанта, хвърлена в кладенец.

Жената има две деца – на 8 и 14 години. Момиченцето е второкласничка в училището в село Борец и всеки ден пътува дотам. По-големият ѝ брат я посрещал на спирката.

Александър Пашов е в ареста за 72 ч и предстои прокуратурата да поиска постоянното му задържане.

Коментари

коментара